1e selectiewedstrijd KNSB cup 2017-2018 Alkmaar

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017  werd in Alkmaar de 1e KNSB selectiewedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap verreden met deelname van een groot aantal rijders van DDD

In de categorie Basic Novice dames heeft Julia van Dijk (11) uit Tilburg de eerste plaats gehaald met een puntentotaal van 32,78. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. De Dordtse Emilie Schop (11) reed een mooie kür waarmee zij de 6e plaats innam gevolgd op de 8e plaats door Britt Harmsen (12) uit Puttershoek. Esra Drijver (12) uit Dordrecht eindigde op de 16e plaats. In de categorie Advanced Novice reden de dames en heer de korte en lange kür. De Barendrechtse Dani Loonstra (12) reed zich naar de 3e plaats en liet in haar küren de moeilijke dubbel Axel zien. Dani heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan het NK. Dordtse Rosalie van Wageningen(14)  behaalde een  mooie 7e plaats en Isa van Swieten (14) uit Papendrecht eindigde op de 12e plaats. Demi Sijswerda (15)  uit Dordrecht  reed alleen de korte kür waarmee zij op de 11e plaats eindigde.

Kunstrijder  Didier Dijkstra  (12) uit Utrecht reed zaterdag een prima technische korte kür in de categorie Advanced Novice Heren. Hij behaalde 25,22 punten waarmee hij na de korte kür op de eerste plaats stond. Zondag reed hij voor de eerste keer in een wedstrijd zijn nieuwe lange kür. Ondanks een val tijdens de dubbel Flip en een niet goed uitgevoerde pirouette, waardoor dit element geen punten opleverde, behaalde hij een mooie score van 41,22 punten en een total score van 66,44 punten.

Junioren In de categorie Junioren dames was er een mooie 6e plaats voor Lisa Weijer (17)  uit Son,  8e plaats Sophie Bijkerk (15) uit Barendrecht en 13e plaats voor Merel Beverloo (15) uit Wijk en Aalburg.

Er volgen nog twee selectiewedstrijden waarin de rijder en rijdsters zich kunnen kwalificeren  voor deelname aan het  Nederlands Kampioenschap kunstrijden dat plaatsvindt van 22 t/m 25 februari 2018 in Den Haag.