Zaterdag 19 en 20 januari 2019 werd  op de 11Stedenbaan in Leeuwarden de 3e selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap / Challenge Cup  en A-finale verreden.

Op zaterdag verschenen als eerste de dames Basic Novice aan de start.
De jongste deelneemster in deze categorie Gabi Loonstra mocht de wedstrijd openen. Zij reed een mooie krachtige kür op de muziek van Vaiana en eindigde op een mooie  6e plaats.

Lilia Lupanova probeerde voor het eerst een dubbel axel in een wedstrijd en reed verder een expressieve kür op muziek van Caro Emerald en werd zeer verdienstelijk 3e.

Josefine Boer reed een sierlijke en elegante kür. Zij heeft zich met deze kür, net als haar clubgenootjes, geplaatst voor het NK.  In deze wedstrijd eindigde zij op een prima 5e plaats.

Tevens werden zaterdag de korte küren in de categorieën Advanced Novice en Junioren gereden.  Deze dames en heer mochten zondag hun lange kür rijden.

Britt Harmsen heeft helaas niet helemaal kunnen laten zien wat ze kan en heeft zich, heel nipt, niet kunnen plaatsen voor het NK. Wel blijven haar mooie expressieve küren het publiek boeien. Ze is 6e geworden.

Julia van Dijk liet twee sterke küren zien met veel moeilijke dubbele en drievoudige sprongen en werd daarmee 2e.

Bij de heren liet Didier Dijkstra zien dat hij hard gewerkt heeft aan de technische inhoud van zijn küren en won overtuigend in zijn categorie.

In de categorie junioren dames reden Isa van Swieten, Sophie Bijkerk en Dani Loonstra. Alle drie de dames hadden een goed weekeinde. Isa reed twee krachtige kuren en eindigde op een zeer verdienstelijke 8e plaats. Sophie Bijkerk reed een elegante korte kür op ‘ Je suis malade’  en stond hierna op een mooie 5e plaats. Helaas is ze met haar lange kür door twee foutjes te maken, 1 plaats gezakt.

Dani Loonstra maakte in haar korte kür helaas 1 fout in haar sprongen maar maakte dit ruimschoots goed in haar lange kür op muziek uit ‘ de Notenkraker’ en steeg 1 plaats naar een mooie 3e plaats.

Lilia Lupanova
2e plaats Julia van Dijk
3e plaats Dani Loonstra