4e selectiewedstrijd KNSB cup 2017-2018 Leeuwarden

Op 20 en 21 januari 2018 werd  In Leeuwarden de 4e selectiewedstrijd KNSB-cup verreden.

1e plaats Dani Loonstra
In de categorie Advanced Novice dames reden de dames zaterdag in een veld van 17 rijdsters  de korte kür. Dani Loonstra (13)  reed een goeie technische korte kür  waarmee zij 2e werd. Zondag werd de lange kür gereden en op de Friese ijsbaan reed Dani Loonstra een prachtige  foutloze lange kür . Ze sprong  twee dubbel Axels, de moeilijkste dubbele sprong, en haalde voor de eerste keer dit seizoen al haar levels met de pirouettes en een  total score van  82,76 en een  met de korte kür een PB van 30 punten. Zij was veruit de beste rijdster  in deze categorie en werd dan ook zeer verdienstelijk eerste.

Demi Sijswerda  behaalde  20,25 punten en werd  10e. In de lange kür  ging de 1e sprong gepaard met een misstap waarna de twijfel toesloeg  maar de pirouettes  heel mooi werden uitgevoerd. Demi eindigde met 55,54 punten  op de 11e plaats .

Isa van Swieten  reed niet haar beste korte kür en  met een paar spongen die niet uit de verf kwamen en werd   13e met 19,43 punten. Tijdens de lange kür viel de muziek uit en na een herstart reed Isa netjes en goed uitgevoerd haar lange kür en met haar puntentotaal van 59,67 steeg zij in de ranking naar de 9e plaats.

Junioren
In de categorie Junioren dames eindigde  Sophie Bijkerk  op de 4e plaats. Zowel na de korte  (32,03 punten) als lange kür  eindigde zij als 4e.  Ze groeit gedurende dit seizoen en is op weg om op haar top te gaan rijden.
Lisa Weijer  kon haar combisprong niet goed uitvoeren en behaalde 27,59 punten en werd 7e. Na de  lange kür eindigde de altijd elegante  Lisa op de 5e plaats.
Merel  Beverloo werd met   24,67  punten  9e. In de lange kür miste ze helaas een sprong en daarna werd ze onzeker. De pirouetten daarentegen waren prachtig met moeilijke posities als de  Bielmann.
Ze heeft deze wedstrijd haar punten behaald voor de A  finale door  in haar korte kür een PB  te rijden.

Podiumplaatsen voor Lilia en Josefine  bij Pre basic novice A:
Met vier  rijdsters in  een veld van  17 rijdsters was DDD in deze categorie  goed vertegenwoordigd.

Lilia Lupanova  (10) uit Den Haag  reed een mooie  foutloze kür  met mooie posities in de pirouetten en de twee moeilijkste dubbel sprongen zoals de Lutz.  Haar totalscore was slechts een punt minder met de nr. 1 en Lilia eindigde op een mooie  tweede plaats. Zij stond dit seizoen al vele malen op het podium.

De  11-jarige Josefine Boer uit Oud-Beijerland  reed in deze selectiewedstrijd een super goede foutloze kür en met haar puntentotaal van 29,65  punten  werd zij zeer verdiend 3e. Bovendien kwalificeerde zij zich vandaag ruimschoots voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Gabi Loonstra (9) uit Barendrecht reed vandaag zeer netjes maar ietsje traag waardoor niet alles  helemaal goed uit de verf kwam. Gabi kan beter, toch behaalde zij met 23,09 punten een  mooie 5e plek.

Gabriela Arvelo (11)  viel helaasj met de 1e axel  en 1 pirouette kon zij niet goed uitvoeren.  Gabriela eindigde deze wedstrijd op de  16e plaats. Zij heeft zich niet kunnen kwalificeren.

Een lang maar mooi weekend in Leeuwarden voor de coaches Marieke en Nikki.

Wedstrijdinformatie