Activiteiten Commissie

Hieronder treft u een opsomming van de jaarlijkse Clubactiviteiten:

September: Kick off seizoen 2017-2018 met Improvisatiewedstrijd

Herfstvakantie: 3-daagse snelcursus kunstschaatsen

Eind november/Begin december : Sinterklaas-Feest

Drechtsteden Bokaal : Mini & aspiranten wedstrijd.

Improvisatiewedstrijd

Kerstvakantie : 3-daagse snelcursus kunstschaatsen

DDD organiseert gedurende het seizoen verschillende activiteiten voor haar leden.

December /januari : Oliebollendisco

Voorjaarsvakantie: 3-daagse snelcursus kunstschaatsen

Februari/maart : Diplomaschaatsen.

Aan het begin van het schaatsseizoen heeft ieder lid de mogelijkheid om schaatsen, kleding en accessoires te verkopen en te kopen.

Dit jaar wordt er geen beurs georganiseerd op een vaste datum maar is het mogelijk om het hele seizoen de gebruikte schaatsen voor verkoop in te leveren bij de verenigingsbalie. Ook kunt u gedurende het hele seizoen gebruikte schaatsen kopen bij ons.

De schaatsen worden op verkoopbaarheid gekeurd en met u wordt een prijs afgesproken.
Mochten de schaatsen van uw kind te klein zijn geworden dan kunt u ze inleveren voor verkoop en tegelijkertijd informeren of u andere kunt kopen bij ons in een grotere maat.
Bij verkoop wordt een bedrag van 10% commissie ingehouden en een bedrag om te laten slijpen in mindering worden gebracht.

Bij opzegging van het lidmaatschap verzoeken wij de niet verkochte schaatsen binnen 4 weken op te halen.

Sinterklaasfeest

Ieder jaar brengt Sinterklaas met zijn zwarte pieten een bezoek aan onze ijsbaan! De les zal dan in spelvorm gegeven worden en een uur duren (ook voor de leerlingen die de lessen van 90 minuten volgen). Alle leden van DDD zijn welkom bij dit gezellige feest, en iedereen mag verkleed komen als Sint of Piet. Er is altijd een leuke kleur- en verkleedwedstrijd aan gekoppeld, waarbij de kinderen leuke prijzen kunnen winnen.

Snelcursus
Tijdens de schoolvakantie’s biedt DDD een 3-daagse snelcursus schaatsen voor alle leeftijden. De cursus is bestemd voor diegenen die graag kennis willen maken met het kunstrijden. In de cursus leer je de verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Er wordt zoveel mogelijk op leeftijd en niveau ingedeeld. Voor de jongste deelnemers wordt er een drinkpauze ingelast.

Drechtsteden Bokaal.
Kürwedstrijd voor mini’s & aspiranten in de Drechtstedenhal. Hier zijn onze beginnende wedstrijdrijd(st)ers te bewonderen. Het is altijd leuk om te kijken hoe zo’n wedstrijd nu eigenlijk gaat, en de entree is altijd gratis!

Improvisatiewedstrijd
Voor de basis-schaats(t)ers probeert de vereniging ieder jaar een improvisatiewedstrijd te organiseren, waarbij iedereen zijn/haar vaardigheden kan tonen in wedstrijdverband.De schaats(t)ers mogen dan, in groepen, improviseren op de muziek die aangeboden wordt. De deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een schaatsdiploma, om hier aan deel te nemen, het gaat om de combinatie van juiste bewegingen op de muziek.

Oliebollendisco
Aan het einde of begin van het jaar organiseert de vereniging een gezellig oliebollen-discofeest op het ijs. Deze disco is toegangelijk voor alle leden van DDD. Er is feestverlichting op  de ijsbaan en er is gezellige discomuziek waarop je met vrienden en vriendinnen  kan vrijschaatsen. Tijdens het schaatsen kan je lekker wat drinken en genieten van een heerlijke oliebol!!

Diplomaschaatsen
Tijdens de schaatslessen op maandag/woensdag/zaterdag zullen alle leden vanDDD gezamenlijk hun schaatsdiploma proberen te halen. Het betreft de KNSB-diploma´s: A-B-C-D-E-F,G en H.

Verenigingsdag
Een gezellige dag voor al onze leden samen met familie en vrienden. Tijdens deze dag worden allerlei shows/demonstraties gegeven door onze leden. Er kan worden deelgenomen aan spelletjes op het ijs. Je kunt jezelf laten fotograferen, je kunt grabbelen, deelnemen aan een loterij en natuurlijk wordt er ook voor een natje en een droogje gezorgd.

Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken om te helpen bij de diverse activiteiten.

Voor vragen over activiteiten van DDD kunt u contact opnemen met Helma Zock op info@ddd-kunstrijden.nl