City of Light Trophy 9 en 10-12-2017 Eindhoven

Op 9 en 10 december 2017 werdt in het IJssportcentrum Eindhoven de jaarlijkse City of Light Trophy verreden met deelname in de categorieën Mini’s t/m Advanced novice boys and girls.
De organisatie was in handen van Fan Kunstrijden Eindhoven.
Uitslagen 

Kunstrijvereniging De Drechtsteden was het afgelopen weekend met een grote groep rijdsters vertegenwoordigd op de City of Light Trophy in Eindhoven.
Op zaterdag 9 december reden de dames in de categorieën Maxi’s en Midis.

1e plaats voor Sacha van der Beek
In de categorie Ladies maxi’s en een veld van 16 rijdsters ís reed Sacha van der Beek (17) uit Maasdam een super kür waarin zij twee Axels sprong en haar PB met maar liefst drie punten verbeterde. Sacha  eindigde op een zeer verdiende 1e plaats.
Lotte Straathof (14) uit Breda reed een kür met mooie Axels en zweefstanden waarmee zij met het brons naar huis ging.
Isabelle Lips (21) uit Etten-Leur reed een foutloze kür en haar punten lieten een klein verschil zien met de nr. 3  op het podium en hiermee eindigde zij op een mooie 4e plaats.
De 22-jarige Nicole Verhoeven uit Puttershoek reed niet vlekkeloos maar prachtig op de muziek. Zij eindigde op de 6e plaats.
Simke Voorthuijsen (16) uit Groot Ammers reed deze wedstrijd heel goed op de muziek van Lalaland, helaas ging een pirouette de mist in maar alsnog reed zij een PB met 3 punten in de plus.
Suzanne van Efferen reed haar eerste wedstrijd van het seizoen en moet de vorm nog een beetje vinden. Zij eindigde op de 12e plaats.

Midi’s dames:
In de categorie Midi’s reed de Dordtse Michëla Morée (14) een super kür en verbeterde haar PB met 4 punten. Met slechts  0,4 punten minder dan de nr. 3 eindigde Michëla op een mooie de 4e plaats maar net naast het podium.

Podiumplaats Maya van Mensvoort:
In de categorie Ladies Basic Novice B en een veld van 21 rijdsters eindigde Maya van Mensvoort (14) uit Breda op een mooie 2e plaats.
Sanne Haanstra (16) uit Dordrecht fantastisch op de 4e plaats en schaatste een PB. Met deze klassering is Sanne nog in de running voor deelname aan de finale KNSB cup B.

1e plaats Lilia Lupanova
In de categorie Pre Basic Novice A reed de 10 jarige Lilia Lupanova uit Den Haag overduidelijk als beste in deze categorie met 8 deelneemsters. Zij scoorde hoog en blonk uit met uitzonderlijk mooie artistieke posities in haar pirouetten.
Gabriela Arvelo (11) uit Berkel en Rodenrijs met in haar kür sterke elementen aan het begin en einde van haar kür, een mooie axel raakte in het midden van haar kür even van haar pad wat haar kostbare punten kosttte. Zij eindigde op de 5e plaats.

Podiumplaats jonge kunstrijdster Angel Delevaque
In de categorie Ladies mini (25 deelneemsters) debuteerde de Dordtse Angel Delevaque (7) op het ijs in Eindhoven waar voor het eerst in een wedstrijd twee dubbele sprongen liet zien en een PB reed,
Kira van Mensvoort (9) uit Breda  eindigde met 18,63 op een mooie 6e plaats. In de categorie Ladies Pre Basic Novice B en een veld van 28 rijdsters eindigden Papendrechtse Denise Zegelaar (18) en  Rosalie Lips (17) uit Etten-Leur op respectievelijk de 9e en 24e plaats.

In de categorie Ladies Advanced Novice B eindigde Jente Rommens (15) uit Etten Leur op de 4e plaats.
Als een van de weinigen in deze categorie  sprong Jente dubbeldubbel.
In een veld van 9 rijdsters was er concurrentie uit Duitsland.  Jente vebeterde haar PB met 2 punten.

Podiumplaatsen voor Julia van Dijk en Britt Harmsen
In de categorie Ladies Basic Novice A reed  Tilburgse Julia van Dijk (11) zich met 38,65 ruimschoots naar een eerste plaats op de voet gevolgd door de 12 jarige Britt Harmsen uit Puttershoek. De behaalde 35,13 punten brachten haar naar de 2e plaats op het podium.
Emilie Schop (12) uit Dordrecht behaalde met haar 30,93 een mooie 4e plaats in Eindhoven.

Coaches Marieke Ter-Kruithof en Monique Koops kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd met hun rijdsters.

 

 

 

 

 

 

Julia, Britt en Emilie