Drechtstedenbokaal 17-3-2018

Podiumplaatsen kunstrijdsters  in Drechtstedenbokaal

Op de Dordtse Sportboulevard  werd zaterdag 17 maart de jaarlijkse Drechtstedenbokaal verreden.

In deze nationale wedstrijd was er deelname door rijdsters van vele Nederlandse vereniging en een grote afvaardiging van organiserende Dordtse vereniging.

De wedstrijd begon met de categorie Starters.   Mandy van den Dries (7) uit Rotterdam reed  in de categorie Starters 1a en veroverde  in een veld van 9 rijdsters overtuigend de 1e plaats.
Met een puntentotaal van   10,00 reed zij zich prachtig naar de 1e plaats op het podium.
Haar trainingsmaatje  Miley Buurman  (7)  uit Capelle a/d IJssel  eindigde  met een puntentotaal  van  9,30 op een verdiende tweede plaats.

In de Starters 1b  (8 rijdsters) reed  de Dordtse  Mya Paul (8) zich met 8,60 punten naar de 2e plaats, Op de 4e plaats eindigde met 7,40 punten  de Dordtse Pepijn Fortuin (8)  en in haar eerste wedstrijd mocht de 8 jarige Dordtse Veerle van de Ven  een mooie 5e plaats noteren.

In de starters 1c debuteerde de 8 jarige Dordtse Dimphy Fortuin als wedstrijdrijdsters. In een veld van 8 rijdsters behaalde zij 7,70 punten waarmee zij op een  mooie 3e plaats op het podium eindigde..

In de Starters debuteerde  Lindsey Brouwer (9) uit Ridderkerk als wedstrijdrijdster en behaalde zij de  2e plaats op het podium.

Mooie resultaten voor de rijdsters in de categorie  Pupillen met een 1e plaats voor Evie Weptster (9) uit Dordrecht. Met een mooie elegante kür  behaalde zij 14.30 punten. Zij werd op de voet gevolgd door clubgenootje Kate van Mazijk (9)  uit Berkel en Rodenrijs  die met haar mooie  kür en 14,20 punten op de 2e plaats eindigde.

2e plaats Yentl van Leeuwen
Als laatste categorie in de Drechtstedenbokaal reden de dames Aspiranten. In een veld van 10 rijdsters  behaalde  Yentl van Leeuwen (13) uit Ridderkerk  12 punten en  hiermee een mooie 3e plaats op het podium . Guusje Euser  (12) uit Barendrecht debuteerde als wedstrijdrijdster en met 11,20 punten eindigde zij op de 5e plaats.  Dordtse  Lizze Muller (13)   en  Claudia Vingerhoets (24) uit Zwijndrecht eindigden op respectievelijk de  6e en 7e plaats  en  Dordtse Lotte Kruger (20)  mocht de 8e plaats noteren.

De rijdsters werden in Dordrecht  begeleid door  de coaches Marieke Ter-Kruithof, Winnie Dekker en Romy de Sterke , deel uitmakend van het  trainersteam bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden in Dordrecht.