Ice Talent Trophy 1 t/m 3-2-2018 Hasselt

 

Merel Beverloo Junioren
Sophie Bijkerk Junioren
Lisa Weijer Junioren
Dani Loonstra Advanced Novice
Demi Sijswerda Advanced Novice
Isa Swieten Advanced Novice
Rosalie Van Wageningen Advanced Novice
Didier Dijkstra Advanced Novice
Julia Van Dijk Novice A
Britt Harmsen Novice A
Josefine Boer Novice A
Gabi Loonstra Miniemen Cups
Lilia Lupanova Miniemen Cups

Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 februari werd in Hasselt de Ice Talent Trophy 2018 verreden.

Donderdag 1-2 reden Julia van Dijk en Britt Harmsen is Hasselt bij de internationale Ice Talent Trophy in de categorie Novice A groep 2. Julia moest als allereerste op het ijs en reed een sterke kur met slechts een paar kleine schoonheidsfoutjes. Ze eindigde hiermee op de eerste plaats!
Ook Britt wist een mooie en sterke kür te laten zien. Helaas kwam zij 1x ten val. Ze eindigde op een mooie 10 plaats in een veld van 20 deelnemers. 

Josefine Boer startte eveneens  in de categorie Novice A maar dan groep 3. Zij reed een prachtige foutloze kür en eindigde daarmee op een mooie 8e plaats in een veld van 21 deelnemers.

In de Advanced Novice Boys reed Didier Dijkstra  zijn korte kür. Helaas met een fout in zijn combinatie sprong. Hij staat momenteel op de 5e plaats en zal morgen als 3e starten om zijn lange kür te rijden. Didier heeft na de lange kür zijn 5e plaats behouden en eindigde als beste Nederlander.

Zaterdag reden Lilia Lupanova en Gabi Loonstra. Lila reed erg mooi en sterk en eindigde in een veld van 27 rijdsters op een mooie 4e plaats. Gabi had helaas een iets mindere dag maar reed toch een mooie kür. Ze eindigde op de 17e plaats.

 

 

De Advanced Novice dames hebben mooie en sterke korte küren laten zien waarin Isa een PB reed.
Na de korte kür stond Isa van Swieten op een mooie 4e plaats, Rosalie op 9 en Demi op de 10e plaats.
In deze categorie (group 1) en een internationaal deelnemersveld van 17 rijdsters is Isa 8e (66,89) geworden, Rosalie reed een kür met sterke sprongen en werd 12e (61,51), Demi reed erg mooi en werd 13e (57,71).
In group 2 (12 rijdsters) reed Dani een sterke kür en kreeg 58,23 punten. Met een mooi puntentotaal van 87,56 (en een PB) zag zij in het algemeen klassement een Belgische rijdster met een klein puntenverschil voor zich eindigen. Dani mocht het zilver mee naar Nederland nemen.

In de korte kür Junioren dames reed Lisa Weijer erg goed met een paar kleine schoonheidsfoutjes. Merel reed sterk maar miste helaas haar combi.
Sophie reed erg mooi, sprongen gingen iets minder maar ze heeft sterke pirouetten laten zien.
Lisa Weijer eindigde in Hasselt op de 10e plaats met een puntentotaal van 80,65 in een veld van 26 rijdsters (groep 1).
Sophie Bijkerk en Merel Beverloo in groep 2 (10 rijdsters) de lange kür. Sophie eindigde opnieuw op de 3e plaats en met een puntentotaal van 94,39 won zij het brons. Merel eindigde met 68,65 op een mooie 7e plaats.

Alle rijders werden in deze wedstrijd  gecoacht door Nicole Goossens.

Wedstrijdinformatie