Informatie coaches en programma Dynamic Dordt Days 2018

 

Informatie coaches Dynamic Dordt Days 2018

Zowel Dave Ferland als  Samuel Morais komen trainingen verzorgen tijdens Dynamic Dordt Days  2018.
Beide  Canadese coaches zijn oud leerling van Manon Perron en door haar aanbevolen. We zijn heel blij dat  Dave deze zomer tijdens de eerste week en Samuel tijdens de tweede week  in Dordrecht kan zijn.

De DDD coaches staan garant voor trainingen van de basis tot  het hoogste niveau.

Nicole Goossens
Nicole werkt samen met  Marieke Ter-Kruithof  en zij zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van het kunstrijniveau van hun leerlingen. Nicole  weet  haar leerlingen aan te zetten tot verbeteren van hun prestaties.  Na het volgen van vele  coaching cursussen is zij al ruim 10 jaar actief als coach in Nederland en van grote waarde in het trainersteam van DDD.   Nicole was actief als kunstrijdster in ’80 en ’90 en is werkzaam geweest als assistent-coach in de USA en Duitsland.

Marieke Ter- Kruithof
Na haar opleiding ST3 bij de KNSB werkt Marieke nauw samen met coach Nicole Goossens. Marieke is een gedreven coach, die met veel geduld en precisie werkt. Tot 2008 is zij actief geweest als wedstrijdrijdster met nationale en internationale wedstrijdervaring. Sinds 8 jaar is zij trainster in het DDD trainersteam en is technical specialist.

Nikki Davison
Deze enthousiaste coach heeft een afgeronde ST4 opleiding en zal tijdens Dynamic  ingezet worden voor het maken en uitwerken van de küren. Nikki was betrokken bij diverse showprogramma’s op tv en was een aantal malen en ook recent de choreografe bij het programma Superkids .
Momenteel is zij officieel opleider choreografie bij de KNSB.

Tijdens de Dynamic  Dordt Days is het mogelijk om küren te laten maken en perfectioneren door Nikki Davison.

Winnie Dekker
Winnie maakt sinds 4 jaar deel uit van het  coachesteam van DDD. Winnie heeft een jarenlange actieve schaatscarrière achter de rug en doorliep alle categorieën tot en met  de Senioren dames. Na het beëindigen van haar wedstrijd carrière is zij onder begeleiding van het coachesteam van DDD gaan lesgeven en heeft de opleiding  ST3 afgerond.

Romy de Sterke
Sinds twee jaar geeft  Romy les. Na het beëindigen van haar wedstrijd carrière in de categorie Junioren is Romy veelvuldig te vinden voor een groep beginners, de recreatieve wedstrijdgroep en de wedstrijdgroep. Tijdens Dynamic Dordt Days  zal zij ook deze groep les geven. Romy was deze winter werkzaam als skilerares op de Oostenrijkse pistes. Zij volgt de opleiding ST 3.

Ook deze editie worden ballet- en danslessen in het programma opgenomen.

vlnr Winnie Dekker, Marieke Ter-Kruithof, Nicole Goossens, Romy de Sterke en Nikki Davison
Foto: Omar Arvelo

Verzorging:
Tijdens Dynamics  is het mogelijk een massage te boeken bij de sportmasseur. Voor het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren en het los maken van de spieren kan er een massage van 30 minuten geboekt worden bij de sportmasseur. De massages worden apart afgerekend tijdens de stage.

Privélessen bij de DDD coaches:
Technische training choreografie -uitwerken/perfectioneren küren.
Levelen  door  technical specialist Marieke Ter-Kruithof.

Küren
Tijdens de Dynamic  Dordt Days is het mogelijk om küren te laten maken en perfectioneren door Nikki Davison.

Tarieven kunnen worden opgevraagd op het mailadres  dynamic.dordt.days@ddd-kunstrijden.nl

Pro spinner door  de DDD trainsters.
Wij zijn innovatief en vernieuwend bezig en dit blijkt uit de resultaten die geboekt worden na de trainingen op de Pro Spinner.

De Pro Spinner:
De evenwicht simulator van Alexie Mishin.

Langs een lijn lopen of op een schommel zwaaien gaat allemaal om je balans en evenwicht bewaren. Stel je eens voor, een kunstschaatser staat op dunne ijzers en doet allerlei sprongen en pirouetten hierop. Om dit goed te kunnen doen, is een hoog niveau qua balans en evenwicht nodig. Wat is de beste manier om dit buiten het ijs te trainen? Op de Pro Spinner!

De Pro Spinner geeft elke schaatser de mogelijkheid zijn/haar coördinatie te verbeteren. Coördinatie is van groot belang  in elk aspect van het kunstschaatsen. De Pro Spinner ontwikkelt het gevoel voor evenwicht en het  muscle memory zodat de kwaliteit van de sprongen aanzienlijk verbetert.  Doordat de schaatser ook sprong oefeningen doet op de Pro Spinner zal het makkelijker zijn om techniek en snelheid op het ijs toe te passen waardoor de kwaliteit van de sprongen vooruit zal gaan.

Op de Pro Spinner worden ook pirouettes getraind zodat deze met hogere snelheid uitgevoerd gaan worden op het ijs. Moeilijkere variaties zullen hierdoor op het ijs makkelijker aan te leren zijn.

Iedere schaatser traint op zijn of haar eigen niveau, ook op de Pro Spinner. Elke schaatser kan groeien binnen zijn of haar capaciteiten tot een hoger niveau.  Core  Stability en explosieve kracht zijn enorm belangrijk voor het kunstschaatsen en dat is juist wat er getraind wordt op de Pro Spinner. Dit wordt getraind doordat de schaatser rond gedraaid wordt en tegelijkertijd allerlei oefeningen doet of juist één vaste positie aanneemt en zo sterk mogelijk stil staat zodat de draaisnelheid verbetert.

Binnen DDD werken we sinds 5 maanden met de Pro Spinner en zien we veel vooruitgang bij onze schaatsers op alle bovenstaande aspecten. Daarnaast ontvangen we veel positieve feedback van onze rijders en zien we de resultaten op het ijs!

Ervaring leert ons,  1x per week is niet voldoende. Voor gebruik van de zeer effectieve  Pro spinner  kan worden ingeschreven.
Indeling is op basis van beschikbaarheid, waarbij wij ernaar zullen streven iedereen zoveel mogelijk in te roosteren.
Deze lessen kunnen worden geboekt via het inschrijfformulier Dynamic Dordt Days 2018.

 

 

 

 


 

 

Voor verblijfsmogelijkheden klikt u hier.

De Dynamic Dordt Days op de ijsbaan in de Sportboulevard, Fanny Blankers Koenweg 10, Dordrecht van 6 t/m 16 augustus 2018