Vrijdag  20 en zaterdag 21 oktober werd in Antwerpen de 1ste Antwerp  Diamond  Trophy verreden.

In IJsstadion Antarctica werd  Kunstrijvereniging De Drechtsteden vertegenwoordigt door rijdsters in de verschillende categorieen.

In de categorie Miniemen Cubs girls Gabi Loonstra  (9) en Lilia Lupanova (9).
In de categorie Novice A girls groep 1 Josefine Boer (11)  en Julia van Dijk (11).
In de categorie Novice A girls groep 2 Esra Drijve r (12), Britt Harmsen (12)  en Emilie Schop (11).
In de categorie Advanced Novice Girls Dani Loonstra (12). Demi Sijswerda (15) en Isa van Swieten (14).
In de categorie Advanced Novice Boys Didier Dijkstra (12)

Nadat op zaterdag de rijder en rijdsters in de Categorie d Advanced Novice dames en heren de korte kür reden werd het programma op zondag vervolgd.

Zondag kwamen de dames Miniemen Cubs  girls op het ijs. In een  internationaal veld van 19 rijdsters  reed Lilia Lupanova zich met  21,40 punten naar een mooie  7e plaats. Gabi Loonstra  behaalde 18.16 punten waarmee zij op de 15e plaats eindigde.

1e plaats Julia van Dijk In de categorie Novice A girls group 1 en een internationaal veld van  21 rijdsters reed de 11 jarige Julia van Dijk uit Tilburg de sterren van de hemel , spong  o.a.  twee dubbel Axels en met een puntentotaal van  32,70 reed zij zich zeer overtuigend naar de  1e plaats. Josefine Boer (11) uit Oud-Beijerland  reed een sterke kür na haar rentree op het ijs na een blessure.  Zij eindigde op de 21e plaats.

In de categorie Novice A girls group 2 en een internationaal veld van  19  rijdsters  reed de Dordtse Emilie Schop  (11)  zich met een sterke en mooie kür  naar een fijne 5e plaats met 26,98 punten. Zij werd op de voet gevolgd door clubgenote   Britt Harmsen  (12)  uit Puttershoek , die  met een mooie kür en met 25,89 punten de 6e plaats voor zich opeiste. Esra Drijver  (12) uit Dordrecht reed een mooie kür , die niet helemaal uitpakte zoals zij het kan. Esra eindigde  op de  19e plaats.

2e plaats Dani Loonstra In de categorie Advanced Novice dames wist Dani Loonstra (12) uit Barendrecht  in haar korte kür de dubbel  Axel te landen en eindigde hiermee  met 24,75 punten op de 7e plaats.  Zondag  reed zij  met verve  en wist een uitstekende lange kür,  met opnieuw de dubbel Axel  neer te zetten . Met een puntentotaal van 73,65 schaatste zij zich van de 7e plaats na de korte kür naar de 2e plaats op het podium. Isa van Swieten (14) uit Papendrecht  reed zaterdag  een mooie korte  kür en Demi Sijswerda (15) uit Dordrecht  had pech met een val.  Met  21.96 punten stond Isa op de 11e plaats en eindigde na het rijden van een sterke  de lange kür op de 13e plaats. Demi stond na de korte  met 18.73 op plaats 14 en reed terugkomend van een blessure voor de eerste keer haar lange kür.  Demi werkt nog aan haar conditie ; zij eindigde op de 15e plaats.

2e plaats Didier Dijkstra Didier Dijkstra (12) uit Utrecht wist na zijn foutloze korte kür op zaterdag waarmee hij op de 2e plaats eindigde  ook op zondag een prima lange kür  te presenteren. In een veld van 5 rijders eiste hij in de eindranking  met 77,71 punten  de 2e plaats op en ging met het zilver  naar huis. Tegelijkertijd heeft hij hiermee de benodigde punten voor kwalificatie deelname aan het Nederlands Kampioenschap behaald.

Coaching en begeleiding was in handen van  Astrid Winkelman.

Wedstrijdinformatie

Dani Loonstra en Astrid Winkelman

Podium Miniemen Cubs Girls