Kempen Trophy 27 en 28 januari 2017 Turnhout

Turnhout- Vanuit Dordrecht vertrokken  vrijdag 27 januari 2017  in totaal 9 deelnemers naar de nieuwe ijsbaan in Turnhout voor deelname  aan de internationale  Kempen Trophy 2017.

Didier Dijkstra en Julie van Rennes vertegenwoordigden kunstrijvereniging DDD in respectievelijk de categorieën Novice A Boys en Novice A Girls.
Demi Sijswerda, Isa van Swieten, Rosalie van Wageningen, Isabella Smit, Lindsay van Zundert en Dani Loonstra verdedigden de eer in de categorie Advanced Novice A Girls en Sophie Bijkerk deed dit zelfde bij de Junioren Dames.

Op vrijdag werden in de categorieën Advanced Novice en Junioren de korte küren verreden. De Barendrechtse dames Dani (12)  en Sophie (14) besloten beide deze eerste wedstrijddag met een mooie derde plaats. In het sterke internationale veld met vooral sterk rijdende Amerikaanse deelnemers behaalde andere dames ook mooie plaatsen, Lindsay  reed een nieuwe kür en meteen een PB (5), Isabella (9), Rosalie (10), Isa (20) en een door blessure uiteindelijk uitgevallen Demi op plaats 23.
Tussen de plaatsen 2 en 12 zat echter slechts 2.28 punten, zaterdag kan alles nog gebeuren.

De zaterdag ochtend was eerst voor de Novice A deelnemers.
Didier legde beslag op de derde plaats en nam een bronzen beker mee naar Utrecht. Julia van Rennes uit Klaaswaal reed een mooie volledige kür en behaalde met net geen 25 punten een prima 18e plek in een sterk internationaal veld van 40 jonge talenten.

Lang wachten was het voor de Advanced Novice dames die pas om 15:30 aan de beurt waren in Turnhout. Doordat Demi zich geblesseerd voor de lange kür had teruggetrokken was het Isa die als eerste namens DDD aantrad. Net als alle andere DDD rijdsters deed zij het prima en zou ze haar 20e plek uiteindelijk verbeteren naar een overall 17e plek. Rosalie gaf na de wedstrijd aan een deel van haar kür niet helemaal juist te hebben gereden en verloor 2 plaatsen om als 12e te eindigen. Isabella reed haar lange kür als vanouds en verbeterde daarmee haar positie van plek 9 naar 8. Het werd nu spannend rond de DDD dames.  Lindsay zette  een prachtige foutloze lange kür weg en stond een behoorlijke tijd  op de eerste plaats. Dani volgt dan nog en begint lastig, haar muziek start niet helemaal bij het begin.  Ze herpakte zich snel en zoals we van haar kennen spatten de sprongen van het ijs. Ze valt in haar passenserie en het is maar afwachten of ze Lindsay voor blijft. Dit  blijkt zo te zijn en  Dani staat dan eerste met nog twee dames te gaan.   Ze sluit af met een verdiende  3e plaats op het podium.

Sophie zal bij de junioren als, op twee na laatste starten. Na haar kür waarin ze haar dubbel axel net landde maar helaas bij een andere sprong het ijs van dichtbij zag, bekleedde  ze de tweede plek. Met nog twee rijdsters te gaan werd het lastig. Sophie leverde in de lange kür één plekje in en moest met een prachtige vierde plaats genoegen nemen.

Het was wederom een enerverende wedstrijd met hoogte en diepte punten. Volgend weekeinde zal voor sommigen de laatste kans zijn om zich voor het NK te kwalificeren. De laatste kwalificatiewedstrijd is 4 en 5 februari in IJssportcentrum Eindhoven.

Wedstrijdinformatie

vlnr Sophie, Dani, Rosalie, Demi, Isa en Isabella