KNSB selectiewedstrijd/extra Bokalenwedstrijd 15-1-2017 Alkmaar

1e plaats voor kunstrijders Julia van Dijk en Didier Dijkstra

Afgelopen weekend werd een extra KNSB selectiewedstrijd voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden in de categorie Pre Basic Novice en Basic Novice verreden op ijsbaan De Meent in Alkmaar.

In de categorie Pre Basic Novice dames  en met een deelnemersveld van 31 rijdsters  reed Julia van Dijk (10) uit Tilburg een prima kür. Met een puntentotaal van 32,05  eindigde Julia op een meer dan terechte 1e plaats. Lilia Lupanova (9) uit Den Haag mocht de 5e plaats op haar naam schrijven. Josefine Boer (10) uit Oud-Beijerland verbeterde haar PB en stelde haar kwalificatie voor deelname aan het ONK zeker. Britt Harmsen (11) uit Puttershoek had wat pech in haar kür en eindigde op een 9e plaats maar heeft zich reeds gekwalificeerd. De Dordtse Emilie Schop noteerde de 19e plaats in deze categorie.

Podium voor Didier Dijkstra In de categorie Basic Novice heren wist Didier Dijkstra (12) uit Utrecht zich zeer verdienstelijk naar de 1e plaats te schaatsen.

In de categorie Basic Novice dames reed Julia van Rennes (11) uit Klaaswaal een mooie kür waarmee zij op de 8e plaats eindigde.

De rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden werden gecoacht door trainster Nicole Goossen.

Begin februari wordt nog een 5e selectiewedstrijd verreden waarna het  ONK kunstrijden op de agenda staat van 23 t/m 26 februari in Den Haag.

Julia v.R., Britt, Julia v.D., Sophie met coach Nicole Goossens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra  Bokalenwedstrijd:
In de categorie Mini’s reed Barendrechtse Gabi Loonstra (8)  een prima kür.
Met een puntentotaal van 23,84  eindigde Gabi  op de derde plaats in de grote groep van 29 rijdsters rijdsters.
Gabi staat na deze wedstrijd  3e in de tussenstand en heeft zich reeds  gekwalificeerd voor de finale Bokalenwedstrijd op 26 maart in Dordrecht.

Gecorrigeerde Uitslag 4de bokalenwedstrijd

 

Podium Mini’s 3e plaats Gabi Loonstra