Leo Scheu Memorial 2017 8 en 9-11-2017 Graz

Op 8 en 9 november 2017 werd in het Merkur Eisstadion in het Oostenrijkse Graz de internationale Leo Scheu Memorial 2017 verreden.

In Team Nederland werd de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden ruim vertegenwoordigd.

Podiumplaats Didier Dijkstra In de categorie Advanced Novice heren reed Didier Dijkstra (12) uit Utrecht twee complete en gevarieerde küren . Voor de eerste keer  in  een kür liet Didier de dubbel Axel liet zien, weliswaar nog niet perfect uitgevoerd maar hij traint hier hard op. In een sterk deelnemersveld wist Didier op de 3e plaats te eindigen en nam voor Team nl de bronzen medaille mee naar huis. 

Advanced Novice dames In deze categorie kwamen 4 rijdsters uit voor Team nl. en eindigde Dani Loonstra (12) uit Barendrecht als beste Nederlandse rijdster. Dani Loonstra en Isa van Swieten behaalden plus  punten voor  topniveau levels voor pirouettes maar schoten iets te kort met de sprongen. Dani beheerst de Dubbel Axel maar de hoge technische waarde die de dubbel Axel oplevert kwam deze wedstrijd niet goed uit de verf. Isa laat een stijgende lijn zien in haar resultaten ten opzichte van de start van het seizoen en er is zeker ruimte om haar PB te verbeteren. Dani is  op de 10e (68,91) en Isa op de 15e plaats (64,72) geëindigd in een sterk internationaal deelnemersveld waarin door meerdere rijdsters triples worden gesprongen.

In Team Nederland eindigde Roos v.d Pas (van het Bredase MSB) op de 12e plaats.

Junioren dames
De Junioren dames maakten geen goede start in de korte kür en lieten wat levels liggen in de pirouetten en fouten in de sprongen en dit werd zichtbaar in de resultaten.
De stand na de korte kür was  Lisa Weijer 20e, Sophie Bijkerk  21e en  Merel Beverloo 23e.

De lange kuren waren complete mooie langer kuren en in deze 2e wedstrijd van het seizoen was  te zien dat het wedstrijdritme er nog niet is en er nog voldoende ruimte is voor groei. Lisa  Weijer reed  een seasons best in beide kuren . Haar kuren reed ze met veel flow power en energie en dat was heel duidelijk te zien in haar punten voor uitvoering en choreografie van de kür.
Lisa klom met haar goede lange kür van plek 20 naar 18 en was de beste Nederlandse rijdsters bij  de junioren.

Voor Merel is het haar 1e seizoen in de junioren . Zij reed een goede lange kür met een  SB voor beide kuren en totaalscore.  In haar lange kür liet zij een verbetering in haar sprongen zien.

Sophie maakte enkele  grote fouten in haar kuren waardoor ze op een aantal elementen haar helaas geen punten opleverden. Hierdoor heeft ze helaas geen goede scores kunnen behalen deze wedstrijd. Na deze ervaring  kan ze gedurende het seizoen alleen maar groeien en mooie resultaten behalen.

Ook in deze categorie  was er sprake van topniveau waarin  meerdere triples werden gesprongen.