Podiumplaatsen en kwalificatie in Alkmaar

Op 6 en 7 oktober werd in Alkmaar de eerste KNSB selectiewedstrijd kunstrijden verreden. De Dordtse Kunstrijvereniging  De Drechtsteden leverde in elke categorie deelnemers.

In de categorie Pre basic novice reed de Dordtse Angel Delevaque ( 8) een mooie kür waarin zij voor het eerst  de moeilijkste dubbele sprongen liet zien . Ze begon haar kür met een foutje maar herpakte zich goed en snel waarmee zij een  super prestatie  leverde tijdens de rest van haar kür.

Angel is 7e geworden en met haar puntentotaal heeft zij zich  geplaatst voor  deelname aan  het NK 2019.
Kira van Mensvoort (10) uit Breda  liet hele mooie sprongen en pirouettes zien  en eindigde op de 8e plaats.
Beide dames rijden  het 1e jaar in de  categorie Pre basic novice.

In de categorie Basic novice reed de 10 jarige Lilia Lupanova uit Den Haag. Zij begon haar kür helaas met een val maar herpakte zich uitstekend zowel in sprongen als pirouettes en met haar puntentotaal eindigde zij op een prachtige 3e plaats.
Emilie Schop (12) uit Dordrecht begon de  eerste 2 elementen wat onzeker maar hierna kwam ze echt goed in de wedstrijd en liet zee zich van haar beste kant zien. Zij eindigde op de 5e plaats.
Emilie en Lilia hebben zich  meteen gekwalificeerd voor deelname aan het  NK.
Josefine  Boer (10) uit Oud-Beijerland maakte helaas  wat fouten bij de verschillende dubbele sprongen waarmee zij veel punten verloor. Ze reed verder prachtig en krachtig en deed snelle pirouettes met moeilijke, mooie variaties.
Gabi Loonstra (10) uit Barendrecht  heeft erg mooi gereden. Zij  begon met veel kracht en snelheid aan haar kür. Helaas hield ze dit niet helemaal tot het einde vol. Er zijn nog volop  mogelijkheden tot verbetering voor Gabi  in deze kür. Gabi en Josefine rijden dit jaar voor het eerst in deze categorie.

In de categorie Advanced Novice reden  Julia van Dijk (12) uit Tilburg, Britt Harmsen (13) uit Puttershoek en Didier Dijkstra (13) uit Utrecht deel.
De drie rijders, die voor het eerst in deze categorie startten,  lieten alle  sterke kuren zien. Julia reed een mooie kür waarin zijn voor het eerst een drievoudig Salchow landde.  Ze plaatste zich hiermee op de eerste plaats.
Britt liet reed een bijzonder expressieve kür en eindige daarmee op een mooie 5e plaats.
Bij de heren liet Didier een sterk programma zien wat zowel technisch als artistiek van hoog niveau was en eindigde daarmee op een eerste plaats.
Zondag werd de lange kür gereden. Alle drie lieten zij zich weer van hun sterkste kant zien. Julia werd met een sterke kür op  Sweet Dreams overtuigend eerste. Britt reed wederom zeer mooi en eindigde op een mooie 8e plaats.
Didier schitterde met een geweldige kür op Singing in the rain en ook hij pakte overtuigend de eerste plek.
Didier en Julia hebben zich met hun puntentotaal  gekwalificeerd  voor het NK.

In de categorie junioren kwamen Dani Loonstra (13) uit Barendrecht , Isa van Swieten (15) uit Papendrecht en Demi Sijswerda (16) uit Dordrecht aan de start. Ook zij reden op zaterdag hun korte programma en op zondag hun lange kür. Ook voor deze drie dames is het hun eerste seizoen in deze categorie.  Alle drie lieten zij sterke kuren zien! Na de korte kür eindigden ze op alle drie ruim binnen de top 10. Dani eindigde als 5e, Isa als 6e en Demi als 7e.
Op zondag wist Dani na het laten zien van een mooi lange kür deze plek vast te houden. Isa liet een krachtige lange kür zien en eindigde op de 7e plek. Demi liet een sierlijk programma zien en eindigde op de 9e plek.
Dani reed een lange kür die de beoordeling kreeg van een 3e plaats vandaag. Dani heeft zich al eerder geplaatst dit seizoen voor het NK

Ook regerend  Nederlands kampioene  Niki Wories (22)  was dit weekeinde aanwezig. Zij woont en traint in Canada maar was dit weekeinde van de partij en schaatste zich voor eigen publiek de naar de eerste plaats in de categorie Senioren dames.

De rijders werden in Alkmaar gecoacht door Nicole Goossens en Marieke Ter-Kruithof van het DDD trainersteam.

Geef een reactie