Waagbokaal Alkmaar 15 en 16 oktober 2016

3e-plaats-angel-delevaque 2016_waagbokaal_2e-plaats-gabi-loonstra 2016_waagbokaal_gabi-en-romy

Afgelopen weekend  15 en 16 oktober 2016  werd de  Waagbokaal verreden op de Alkmaarse ijsbaan De Meent.
Deelnemers waren  een aantal van de jongste  rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

In de categorie mini’s reed Gabi Loonstra (8) uit Barendrecht in een groot veld van 32 rijdsters  een prima kür in de eerste wedstrijd van dit seizoen.
Met een moeilijke variatie in een zitpirouette, een mooi gesprongen Axel  en veel mooie armbewegingen in haar verplichte elementen behaalde zij veel punten. Hiermee eindigde Gabi op een zeer verdiende 2e plaats in Alkmaar.

In de categorie Starters heeft Rozemarijn van de Gaag (8)  erg netjes gereden met veel enthousiasme haar nieuwe kür laten zien. Door een val in het begin van haar kür behaalde zij  iets minder punten maar  toch een mooie score. Rozemarijn eindigde  op de 4e plaats.

In de categorie  Pupillen en een veld van 14 jonge rijdsters  reed  de Dordtse Angel  Delevaque  (6) . In haar nieuwe  kür liet zij zien wat ze kan en voerde alle sprongen en pirouetten met veel vaart, kracht en sierlijke bewegingen uit.
Angel  eindigde dan ook zeer verdiend op een derde  plaats  en nam het brons  mee naar Dordrecht.

Coach Romy de Sterke sloot de wedstrijd  in Alkmaar  met trots en de behaalde  podiumplaatsen  voor de jonge  DDD rijdsters  af.