Ruhr Cup Essen 18 en 19-11-2016

Podiumplaatsen  voor kunstrijdsters  Dani Loonstra en Isabella Smit  in internationale wedstrijd.

Op 19 en 20 november 2016 werd in de Eissporthalle van het Duitse Essen de Ruhrcup 2016 verreden.

In de categorie Nachwuchs Mädchen A  waren er prima resultaten voor de rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht.

Uit Nederland vertegenwoordigen de Dordtse Isabella Smit (12), Dani Loonstra (11) uit Barendrecht, Lindsay van Zundert  (11) uit Etten-Leur en Isa van Swieten (13) uit Papendrecht  hun vereniging  in de categorie Nachwuchs Mädchen A.  Isabella eindigde  op zaterdag na de korte kür op de  tweede plaats  en de hoogste positie van het 4-tal. Dani volgde  op plek 4, Lindsay vult de 7e plaats en Isa eindigde op de  13e plaats.

Op   zondag 20 november maken de dames zich op voor   een zinderende finale van de Ruhr-cup 2016.. In totaal streden  een 18-tal jonge dames mee om het edelmetaal. Dani Loonstra eindigde op een 2e plaats gevolgd door Isabella Smit op plaats 3. Ook Lindsay van Zundert en Isa van Swieten mogen terugkijken op een prima sportief weekeinde, in een veld van 18 rijdsters op dit niveau doen beide dames met respectievelijk een 7e en een 13e plaats prima mee.

In de categorie Nachwuchs Mädchen B reden namens DDD de Dordtse dames  Rosalie van Wageningen (13)  en Demi Sijswerda (14). Zij eindigden  in een deelnemersveld van 16 rijdsters op een respectievelijk 7e en 10e plaats. Demi haalde 61,52 punten en verbeterde hier haar PB.

Junioren dames In de categorie Junioren dames werd DDD vertegenwoordigd door  het drietal Lisa Weijer (16) uit Son, Sophie Bijkerk (14) uit Barendrecht en  Zoë Zuidhoek (15) uit Hoek van Holland.

De Junioren dames van DDD hebben het goed gedaan met een 7e plaats voor Lisa Weijer (reed voor het eerst in de 90 punten en verbeterde haar PB), 9e plaats voor  Sophie Bijkerk (reed voor de eerste keer na haar blessure  een lange kür en haalde de punten voor deelname aan het NK), Zoë Zuidhoek verbeterde haar PB met 10 punten en eindigde op een 11e plaats.

Lisa, Dani, Isabella en Lindsay hebben zich in voorgaande wedstrijden reeds gekwalificeerd voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap dat van 23 tot en met 26 februari 2017, als onderdeel van de Challenge Cup, verreden zal worden in sportcomplex De Uithof te Den Haag. Alle drie deze dames hebben zich door hun resultaten vroeg in het seizoen tevens gekwalificeerd voor deelname aan de NRW Trophy welke eerdaags zal worden verreden in Dortmund.

Rosalie, Isa en Demi hebben zich op dit moment gekwalificeerd voor de A finale.

sophie-zoe-en-lisa_ruhr-cup-2016-1 podium-adv-novice_ruhr-cup-2016-1lisa-weijer_fp_ruhr-cup-2016