Snelcursus schaatsen in de voorjaarsvakantie

Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de voorjaarsvakantie een driedaagse snelcursus schaatsen voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar).

De cursus wordt gegeven van maandag 26 t/m woensdag 28 februari  van 9.00-10.30 uur op de ijsbaan in de Sportboulevard, Fanny Blankers Koenweg 10, Dordrecht.

In de cursus leer je de verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden.

Tijdens de snelcursus zal er een demo worden gegeven door één van de schaatsers uit de wedstrijdgroep.

Een team gemotiveerde schaatstrainers staat borg voor deze leuke lessen op de ijsbaan in Dordrecht.
De minimum leeftijd voor deelname is 4 jaar. Bij deelname worden de cursisten zoveel mogelijk op leeftijd en niveau ingedeeld.

Voor deze driedaagse cursus bedraagt het cursusgeld € 50,00 bij inschrijving en betaling vooraf. Bij contante betaling bedraagt het cursusgeld € 55,00
Het cursusgeld is inclusief de entree van de ijsbaan tijdens de cursus en een certificaat van deelname.

Schaatsen huren is mogelijk bij de vereniging. 


 

Informatie deelnemers snelcursus schaatsen 

De lessen worden gegeven op maandag, dinsdag en woensdag  van 9.00-10.30 uur op de Sportboulevard aan de Fanny Blankers-Koenweg 10 in Dordrecht.
Bij aankomst op de eerste dag graag aanmelden vanaf 8.30 uur bij de balie aan de rechterzijde in de centrale hal van de Sportboulevard.

Betaling
Wij rekenen er op dat u het verschuldigde cursusgeld van € 50,00 per deelnemer reeds overgemaakt heeft op ons bankrekening nummer NL17RABO 016.11.25.867 t.n.v. KRV Drechtsteden te Dordrecht o.v.v. de volledige naam van de deelnemer. Het bedrag dient uiterlijk 1 dag vóór aanvang van de cursus op onze bankrekening bijgeschreven te zijn.

Heeft u later aangemeld dan kunt u ter plaatse contant betalen voor aanvang van de eerste les. Het cursusbedrag bedraagt dan € 55,00.
Pinnen is helaas echt niet mogelijk.

Schaatsen (huren)
Niet alle typen (recreatieve)schaatsen zijn geschikt om op te leren kunstschaatsen.

Heeft u zelf schaatsen, breng deze dan mee, dan kunnen wij beoordelen of deze geschikt zijn. Mochten wij aangeven dat de eigen schaatsen minder of niet geschikt zijn dan is het mogelijk schaatsen te huren.

Indien u schaatsen wilt huren dan is dit mogelijk bij de vereniging en verzoeken wij u om op tijd aanwezig te zijn om dit te regelen. De huurprijs bedraagt € 15,– voor drie dagen en wij vragen een borg van € 50,– per paar.
Zonder deze borg is het niet mogelijk om schaatsen te huren. Pinnen is bij ons niet mogelijk.
Na de lessen neemt u de schaatsen mee naar huis en na de laatste lesdag levert u de schaatsen bij ons in, waarna u de borg terug krijgt.

Kleding
Tijdens de cursus bevelen wij aan om warme, makkelijk zittende sportieve kleding te dragen (geen lange jurken/rokken of jassen) en goed passende sokken of kousen te dragen. Vergeet niet je handschoenen mee te nemen want het dragen van handschoenen is verplicht (tegen de kou en bescherming).
Voor de jongste deelnemers aan de cursus wordt er halverwege de les een korte drinkpauze ingelast. Een pakje sap wordt door de vereniging verstrekt.

Tijdens de lessen is het ouders/verzorgers/begeleiders niet toegestaan om rond de boarding van de ijsbaan te lopen of te staan. Als u wilt, kunt u de les vanaf de tribune volgen of wachten in de hal van de sportboulevard. Gezien de lage temperatuur in de ijshal adviseren wij warme kleding.
Op de laatste cursusdag kunt u het laatste half uur aan de boarding foto’s maken.

De cursus wordt afgesloten met het uitdelen van een certificaat.
Foto’s (groepsfoto) gemaakt tijdens de cursus  zullen op onze website (www.ddd-kunstrijden.nl) en facebookpagina (Kunstrijvereniging De Drechtsteden)  te bekijken zijn.

Tot slot willen wij u er op wijzen dat de Gemeente Dordrecht op het parkeerterrein voor de Sportboulevard en de parkeergarage achter de ijsbaan (u kunt binnendoor met de trap of lift naar de centrale hal) een parkeertarief van € 1,30 per uur hanteert.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wens jullie veel schaatsplezier.