Spring on Ice Competition 14 en 15-4-2018 Hoorn

Op 14 en 15 april 2018 werd op ijsbaan de Westfries in Hoorn de jaarlijkse Spring on Ice Competiton georganiseerd door Kunstschaatsvereniging Hoorn (KVH).

DDD werd vertegenwoordigd door:
Starters1:
Miley Buurman, Mandy van de Dries, Mya Paul en Pepijn Fortuin.
Pupillen:
Evie Wepster
Mini’s:
Marianna van Kampen en Kira van Mensvoort
Midi’s:
Michëla Morée
Maxi’s:
Suzanne van Efferen en Sacha van der Beek
Basic Novice:
Esra Drijver en Emilie Schop
Basic Novice B
Maya van Mensvoort en Sanne Haanstra
Advanced Novice B:
Jente Rommens

Podiumplaatsen Dordtse kunstrijdsters in Spring on Ice Competition

In deze  laatste wedstrijd van het seizoen was er deelname door rijdsters van Nederlandse vereniging en een grote afvaardiging van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

In de categorie Starters eindigde Miley Buurman (7) uit Capelle a/d IJssel  met een puntentotaal van 9,30 op een verdiende tweede plaats  en zag zij opnieuw clubgenootje Mandy van den Dries (7) uit Rotterdam voor zich eindigen. Met 9,90 punten veroverde  Mandy in een veld van 8 rijdsters de 1e plaats.
Op de 3e plaats eindigde clubgenootje  Miya Paul (8)  uit Dordrecht  die zich met 9,00 punten naar de 3e plaats reed, waarmee het hele podium werd bezet door rijdsters van de Dordtse vereniging. De drie M’s op het podium in Hoorn was een  mooie afsluiter.
De Dordtse Pepijn Fortuin  (8) mocht een mooie 7e plaats noteren.

In  de categorie Pupillen  was er een groot deelnemersveld van 22 rijdsters en zagen we Dordtse Evie Wepster met een mooie elegante kür op de 3e plaatst eindigen. Met de  behaalde 14,10 punten kon Evie als één van de  de beste drie rijdsters op het podium plaatsnemen.

In de categorie Aspiranten reed  Claudia Vingerhoets (24) uit Zwijndrecht  haar tweede wedstrijd uit haar schaatscarrière en eindigde op een prima 8e plaats in een veld van 21 rijdsters.

In de categorie Mini’s reden Kira van Mensvoort  (10) uit Breda en Marianna van Kampen (8) uit  Barendrecht. Kira heeft een mooie en krachtige kür laten zien en is met een pb op de 1e plaats geëindigd. Marianna startte voor de eerste keer in deze categorie en reed echt mooi. Ze eindigde op de 9e plaats.

In de categorie Midi’s reed  de Dordtse Michëla Morée (14)  goed. Zij eindige op een mooie 4e plaats.

Suzanne van Efferen  (19) uit Puttershoek en Sacha v.d. Beek (18) uit Maasdam reden in de categorie Maxi dames en hebben het seizoen zeer succesvol afgesloten. Beiden lieten een mooie kür zien en eindigden op de 2e en 3e plaats.

Gabriela Arvelo  (12) uit Berkel en Rodenrijs heeft een prima kür gereden met 2 Axels en mooie pirouetten. Met 20.70 punten eindigde zij op een mooie 4e plaats in Hoorn( in een veld van 12 Pre Basic Novice rijdsters).

In de categorie Basic Novice reed Esra Drijver (13) uit Dordrecht very well en met 22,03 een PB. Zij werd 5e.
In de Basic Novice B reed  de 16-jarige Sanne Haanstra uit Dordrecht  een goede en eindigde op een mooie 4e plaats.

In de Advanced Novice B mocht Jente Rommens (16) uit Etten-Leur  de 3e plaats op het podium innemen.

De dames konden met hun trotse coaches Nicole Goossens, Monique Koops en Niki Davison zeer succesvol dit seizoen afsluiten.