Stars on Ice Cup 27 en 28-1-2018

Op 27 en 28 januari 2018 wordt in het Silverdome Zoetermeer de jaarlijkse Stars on Ice Cup verreden.

Zaterdagochtend vroeg (al om 7.15 uur) begon de wedstrijd in Zoetermeer met de categorie Pupillen.
Kate van Mazijk, Marianne van Kampen en Evi Wepster lieten alledrie een goede kür zien met mooie elementen. Ze haalden respectievelijk de 4e, 5e en 8e plaats in een veld met 15 deelnemers.

In de categorie Mini’s startten Kira van Mensvoort en Angel Delevaque. Kira reed een mooie en soliede kur en eindigde daarmee op een mooie 6e plaats. Angel maakte helaas een klein foutje in haar eerste element maar heeft verder super mooi gereden! Zij eindigde op een 13e plaats. En dat in een veld van 39 deelneemsters!

In de categorie Basoc Novice A was er  een mooie 3e plaats op het podium voor Emilie Schop en Esra Drijver verbeterde haar punten en werd 13e.

De categorie Maxi’s dames was een grote groep met 29 deelnemer. Voor DDD kwamen Sacha v.d. Beek, Simke van Voorthuijsen, Suzanne van Efferen, Nicole Verhoeven, Isabelle Lips en Lotte Straathof aan de start. Alle dames hebben mooie kuren laten zien waar ze trots op mogen zijn!
Resultaat: Sacha 3e, Nicole 4e, Simke 6e, Isabelle 8e, Lotte 10e en Suzanne 13e. Mooie resultaten dus!

In de groep Aspiranten reed Yentl van Leeuwen in de laatste categorie van de dag een mooie sterke kür met helaas 1 foutje. Ze eindigde op een 10e plaats.

Pepijn Fortuin reed  in de Starters boys een super goede kür en eindigde op de 3e plaats in een veld van 4 rijders en behaalde zijn 1e podiumplaats dit seizoen.
In de categorie Starters girls en een deelnemersveld van 9 rijdsters eindigde Mandy van den Dries op de 3e plaats en Miley Buurman op de 5e plaats. Allebei goed gereden met hele mooie pirouettes en zweefstanden.
Pre basic novice B
Rosalie Lips is 17e geworden van de 38. Zij heeft goed gereden met een foutloze kür.
De coaching was vandaag in handen van Monique en Marieke. Super!

In de categorie Basic novice B en een veld van 19 eindigde Maya van Mensvoort op de 1e plaats met een super goede foutloze kür met 30,36 punten. Sanne Haanstra is 6e geworden.
Een heel goed uitgevoerd kür met helaas 2x een val maar haar seasons best met een 1 punt verbeterd.

in de categorie Pre basic novice A en een veld van 23 rijders eindigde Josefine Boer op de 3e plaats met een score net onder haar pb van vorige week. Super goed gereden met hoge sprongen en mooie pirouettes. Zij behaalde haar 2e podiumplek dit seizoen. Zij gaat in een prima stijgende lijn richting het NK.
Gabriela is 17e geworden met een goede foutloze kür met 2 axels.

Rosalie van Wageningen behaalde de 1e plaats in de Advanced novice A in een veld van 7 rijdsters. Zij reed net 1 punt onder haar pb. Helemaal goed en foutloos. Voor het eerst alle levels voor de pirouettes en passenserie op het hoogst behaald (level 3). Topper!
In de Advanced Novice B is Jente 2e geworden van de 9. Jente behaalde de hoogste technische score van dit seizoen. Jente werd gecoacht door haar trainster Monique Koops.