Op de Dordtse Sportboulevard werd  op zaterdag 13 oktober 2018 het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden Zuid-Holland verreden.

Rijd(st)ers van de Zuid-Hollandse kunstrijvereniging streden   in verschillende categorieën om de titel Gewestelijk Kampioen 2018 of de hoogst haalbare plaatsen. De Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden was met veel rijders vertegenwoordigd . In de categorie Mini’s dames werden de DDD dames Evie Wepster, Rozemarijn van der Gaag, Kate van Mazijk en Marianna van Kampen respectievelijk 5e, 6e, 7e en 9e.
In de categorie  Maxi’s dames schaatste Nicole Verhoeven zich naar de 2e plaats, gevolgd door Suzanne van Efferen op de 4e plaats. Michëla Morée, Isabelle Lips en en Simke Voorthuijsen werden respectievelijk 6e, 7e en 8e.
In de Pre Basic Novice B dames was er een mooie 2e plaats voor Esra Drijver
. In de Basic Novice B dames een mooie 2e plaats voor Jente Rommens en 4e plaats voor Sanne Haanstra.
In de categorie Pre Basic Novice A dames  schaatste  Angel  Delevaque  zich overtuigend  naar de 1e plaats en mocht als eerste de titel Gewestelijk Kampioene op haar naam schrijven.
Voor  Kira van Mensvoort  was een mooie 3e plaats van het podium.
In de categorie Basic Novice A dames was het hele podium voor de DDD rijdsters en werd Lilia Lupanova  Gewestelijk Kampioene, 2e werd Emilie Schop, 3e Josefine Boer en 4e Gabi Loonstra.
In de categorie Advanced Novice dames was de titel Gewestelijk Kampioene  voor Julia van Dijk met op de 2e plaats Britt Harmsen..

Ook onze Junioren dames deden het super goed en kon Dani Loonstra  de titel op haar naam schrijven. Isa van Swieten werd 2e en Demi Sijswerda 3e.

 In de categorie Advanced Novice heren kon Didier Dijkstra de titel Gewestelijk Kampioen op zijn naam schrijven.