5e selectiewedstrijd Bokalen (deel 1)/Willem II Bokaal 18-2-2017

Op 18 februari werd in Tilburg de jaarlijkse  Willem II Bokaal verreden

Kunstrijvereniging De Drechtsteden werd  in de categorie Starters (deelnemersveld van 9 rijdsters) vertegenwoordigd door  Rozemarijn van der Gaag en Kate Mazijk.

De Dordtse Rozemarijn (8) reed een mooi uitgevoerde kür waarmee zij zeer verdiend aan de leiding ging  en op de 1e plaats eindigde. Kate  Mazijk (8) uit Berkel en Rodenrijs  kwam voor de eerste keer uit voor de Dordtse vereniging, kwam helaas ten val in haar kür, maar eindigde toch op een mooie 6e plaats.

Podium voor Angel Delevaque In de categorie  pupillen  en een deelnemersveld van 12 rijdsters schaatste de 6 jarige Angel Delevaque  zich naar  een mooie 3e plaats. Clubgenootje  Gabriella  Arvelo uit Berkel en Rodenrijs (10)  eindigde op de  5e plaats.

Bij de aspiranten was het brons voor de Dordtse  Michëla  Morée  (13), Suzanne  van Efferen (18) uit Puttershoek werd 5e en Yentl van Leeuwen (12) uit Ridderkerk  eindigde op de 9e plaats.

 

 

 

 

 

 

 

6e  Selectiewedstrijd Bokalen

Kunstrijvereniging De Drechtsteden werd  in de categorie  Mini’s vertegenwoordigd door Gabi Loonstra (8) uit Barendrecht.  Gabi reed een gedurfde  kür waarin zij voor het eerst een dubbele sprong  uitvoerde.  Het totaal pakte niet helemaal uit zoals Gabi  kan en na in de vorige selectiewedstrijden op het podium te zijn geëindigd,  moest zij deze keer genoegen nemen met een 9e plaats. Zij heeft zich ruim gekwalificeerd voor de finale Bokalen wedstrijd op 26 maart op de eigen baan in Dordrecht.

In de categorie Maxi’s eindigde  Sacha van de Beek (17) uit Maasdam  met een goede kür op een 10e plek.

In de categorie  Basic Novice B reed  Dordtse Sanne Haanstra  (15)  een kür met een val waardoor zij op de  12e plaats eindigde.